The Calavera.


L.A.X.
augusti 19, 2008, 6:49 e m
Filed under: Musik | Etiketter: , , ,

L.A.X. Startar med (legenden) DMX, ett sätt för Game att visa hur attraktiv han är nuförtiden för andra artister. Han kan få en så stor rappare som DMX att vara med i introt och outrot, utan att han ens rappar! Och om inte det är ett sätt för Game att visa hur stor han är nuförtiden vet jag inte vad, det är nästan mer ett statement än något annat. Öppningslåten (L.A.X. Files) består av en enkel pianoslinga, ett enkelt beat, random sångare i hooken och såklart Game.

The Game har ända sedan förra skivan (Doctor’s Advocate) varit en av mina favorit-rappare, mycket på grund av att han är en av gemets absolut skickligaste rappare. Trots hans helt uppenbara avsaknad av intelligenta texter och hans patetiska försök att starta beefs. HAN VILL BEEFA MED JIGGA! Hybris deluxe.

Att han då tar med Nas, den rapparen som vart med i en av gemets största beefs någonsin (mot just Jay-Z) berättar för mig det faktum att han numer anser sig vara en av de största. Under skivan omger han sig av artister som Lil’ Wayne, Ice Cube, Raekwon, Travis Barker (f.d. Blink 182), Keyshia Cole m.fl.

Game är ett namn numer.

Men, trots alla förutsättningar når inte Game hela vägen fram. För när man har en skiva med sjutton låtar (nitton med intro & outro) ska skivan vara någorlunda jämn, den ska inte vara en berg och dal-bana. För visst kan man göra briljanta skivor som har mer än femton spår, Lupes ”The Cool” är ett bra exempel från det senaste året. Och alla dippar blir nästan deprimerande när jag kollar igenom mitt musik-bibliotek och ser allt han släppt innan skivan för att sedan ta bort dem (Superman, Big Dreams osv).

Men så finns det ju höjder, såsom Money, Game’s Pain, Letter to the King, My Life och Let Us Live. Framförallt Let Us Live som är helt jävla fantastiskt, allt Chrisette Michelle rör vid är guld. Åtminstone allt jag hört med henne.

Men för att ge L.A.X. ett betyg är den en klar sjua. En bra skiva helt enkelt, men inte lika bra som Doctor’s Advocate. Som f.ö. är helt jävla fantastiskt, den också.


Kommentera so far
Lämna en kommentar



Lämna en kommentar